Trasee de mountain biking

Cartele teleferice

Tarife telescaune, telegondolă şi telecabine

Află tarifele

Oferte Speciale

Chiar dacă ești un ciclist amator sau profesionist, te poți bucura de o plimbare pe bicicletă pe unul din numeroasele trasee de biking din Poiana Brașov și împrejurimi.

Descoperă frumusețea munților României și admiră natura sălbatică de la ghidonul unui mountain bike! În plus, ai parte anual de o serie de evenimente de biking organizate în Poiana Brașov.
Poți alege să iei parte la tururi organizate sau să explorezi un traseu pe cont propriu, alături de peisajele de vis și aerul curat al munților Carpați. Dacă nu deții un mountain bike, în Poiana Brașov găsești numeroase centre de închiriere.
Dacă nu dorești să te aventurezi pe trasee montane, îți recomandăm o serie de trasee

pentru road biking! Parcurge kilometri întregi de drum pavat și admiră natura înconjurătoare alături de cea mai bună însoțitoare de drum, bicicleta.
Unul din cele mai spectaculoase trasee pentru mountain bike pe care ți-l recomandăm este spre Muntele Postăvaru. Cu ajutorul telecabinei, putem transporta bicicliștii până sus, unde vor găsi nenumărate trasee pentru a-și testa experiența. Din vârful muntelui poți porni coborâșul spre centrul istoric al Brașovului, în timp ce respiri aerul curat și răcoros al munților.

Trasee de mountain biking

Pentru bikerii experimentați și amatori, recomandăm în continuare o listă cu trasee de mountain bike în zona Brașovului:


Predeal – Susai – Azuga – Bușteni

Lungime: 30 km
Grad de dificultate: ușor

Traseul începe din Predeal, urcând pe Cioplea cu direcția Cabana Susai. Se parcurge o potecă de munte și drum auto forestier. Urcarea este puțin abruptă, însă traseul este bine marcat și ușor de parcurs. La Cabana Susai se poate face un popas pentru un ceai fierbinte și o gustare. Traseul continuă spre Azuga pe Valea Limbășelului. Urmează o coborâre ușoară și câteva serpentine. Pe Valea Azuga se intră în oraș, pe un drum cu vizibilitate ridicată. Din Azuga se poate continua pe DN1/E60 spre Bușteni.

 


Brașov – Săcele – Lacul Tărlung – Pasul Bratocea – Cheia

Lungime: 75 km
Grad de dificultate: mediu

Traseul cu bicicleta începe din Brașov, pe DN11 și continuă pe Centura Brașov până în Săcele. Drumul continuă pe DN1a, înspre cartierul Gârcini și apoi ajunge la Lacul Tărlung. Traseul continuă prin Brădet și satul Babarunca, trecând din județul Brașov în județul Prahova. Continuăm cu Pasul Bratocea, la 1263 metri altitudine, până în stațiunea Cheia, pe DN1a. Din Cheia se poate continua urcarea până la Cabana Muntele Roșu.

 


Predeal – Zărnești - Râșnov – Poiana Brașov – Brașov

Lungime: 105 km
Grad de dificultate: mediu

Traseul pornește din Predeal pe DN1/E60. La intersecția cu Valea Râșnoavei, acesta se continuă pe DN73 înspre Pârâul Rece. După aceea, urmează o porțiune până la Râșnov, care conține serpentine. Pe DN73a traversăm șoseauna spre Bran și apoi înspre Zărnești până la Cabana Gura Râului. De acolo se poate intra în Parcul Național Piatra Craiului. La întoarcere, se merge prin Râșnov înspre Poiana Brașov, de unde se poate coborî pe Drumul Vechi înspre Brașov.

 


Predeal – Prejmer – Hărman – Sânpetru – Brașov

Lungime: 70 km
Grad de dificultate: mediu

Pornim din Predeal înspre Brașov, cu scopul de a face opriri și a vizita bisericile fortificate din Prejmer, Hărman și Sânpetru. Trecem inițial prin Timișu de Sus, Timișu de Jos și continuăm prin Tărlungeni și Cărpiniș până la Prejmer, unde se poate vizita Biserica Fortificată Prejmer. De aici se pornește înspre Hărman și Sânpetru, iar ultima oprire are loc în centrul istoric al orașului Brașov, unde se poate vizita Biserica Neagră.

 


Predeal – Cabana Trei Brazi – Cabana Poiana Secuilor – Cabana Susai

Lungime: 30 km
Grad de dificultate: greu

Drumul pornește din Predeal cu destinația Cabana Trei Brazi pe DJ102P. De la această cabană se continuă un kilometru înspre Cabana Poiana Secuilor. Dacă acest traseu este parcurs iarna, gradul de dificultate este mai ridicat datorită porțiunilor cu zăpadă și gheață cu posibilitate de alunecare.

 În apropiere se află cabana Susai, unde se poate opri pentru un popas înainte de întoarcerea în Predeal.
 


Brașov – Râșnov – Bran – Codlea – Brașov

Lungime: 135 km
Grad de dificultate: greu

Acest traseu este ideal pentru a ține locul unei minivacanțe, deoarece poate fi parcurs în două zile. Pornirea se face din Brașov cu direcția Râșnov-Bran. Ieșirea se face pe lângă stadionul FC Brașov din Cartierul Bartolomeu. Până în Râșnov se trece prin comuna Cristian. La Bran se poate vizita celebrul castel al lui Dracula, Muzeul Satului și târgul de meșteșugari locali. În drum spre Codlea se poate vizita satul Vulcan și biserica fortificată.

Din Codlea se poate merge înspre Ghimbav și apoi înapoi în Brașov unde se poate vizita centrul istoric, Piața Sfatului și Biserica Neagră.


Ești pregătit pentru o aventură pe bicicletă în inima munților?

Îți oferim oportunitatea să te înscrii la un program de mountain biking pe un traseu montan ales în funcție de pregătirea ta! Acestea alternează între trasee cu linie de coborâre continuă și trasee complexe cu dificultate sporită.

Programele de mountain biking și serviciile de închiriere biciclete sunt oferite de partenerii noștri de la Royal Compass, o echipă de profesioniști cu experiență în organizarea de evenimente sportive și recreative.

Pentru mai multe informații și închirierea unei biciclete, vizitează www.royalcompass.ro

Ai nevoie de un ghid montan?

Pentru a avea parte de un ghid montan în aventura ta, recomandăm cu încredere Asociația Ghizilor Montani din România. Alături de un profesionist poți avea parte de excursii, drumeții sau ascensiuni montane pe stâncă, zăpadă sau teren mixt.

Chiar dacă ești singur sau alături de un grup de prieteni, te poți bucura de siguranța și calitatea unei excursii montane în Poiana Brașov alături de un ghid calificat!

Pentru mai multe informații, vizitează www.agmr.ro