Atracții

Situată la poalele Masivului Postăvaru, Poiana Brașov este cea mai mare și modernă stațiune turistică românească, fiind o atracție de renume internațional. Din cele mai vechi timpuri, Poiana a atras atât pasionați de drumeții montane cât și împătimiți ai sporturilor de iarnă. Aici se află numeroase terenuri de sport, un lac și o varietate de locuri de cazare și restaurante pentru toate gusturile.

 

Trasee montane pe timp de vară

Poiana Brașov este deschisă tuturor iubitorilor de munte și de drumeții pe timp de vară și primăvară. Aceasta este înconjurată de munții Postăvaru, Piatra Craiului, Bucegi și Piatra Mare, unde vei găsi o varietate de trasee marcate atât pentru biking cât și pentru drumeții la pas.

Nimic nu este mai revigorant decât o drumeție prin pădure, pe unul din drumurile marcate care pornesc din Poiana Brașov și te aduc în inima munților Postăvaru.

Dacă ai un mountain bike, poți profita de unul din numeroasele trasee de biking și să admiri de pe bicicletă frumusețile naturii. Poți să alegi un tur organizat alături de un ghid experimentat sau te poți aventura pe unul din traseele de la Poiana Brașov înspre Sinaia sau Bran.

Descoperă atracțiile Transilvaniei

Trăiește o aventură turistică vizitând împrejurimile Poienii Brașov!

Din Poiană poți urca în Munții Postăvaru cu telecabina. Odată ajuns aici, ai la dispoziție o varietate de trasee pentru bicicletă. Poți coborî pe unul din aceste trasee în centrul istoric al Brașovului, unde vei descoperi una din cele mai frumoase monumente ale arhitecturii gotice din România, Biserica Neagră.

La 11 km de Poiana Brașov se află Cetatea Râșnov, construită pe o culme stâncoasă. Aici vei admira o priveliște minunată a Văii Prahovei și a munților înconjurători.

Dacă dorești să pășești pe urmele lui Dracula, îți recomandăm o excursie la Castelul Bran. Acesta este unul din cele mai bine conservate și impresionante castele medievale din România, fiind situat într-un cadru natural de vis, la fel ca în romanul lui Bram Stoker.

Mergând din localitatea Bran înspre Moieciu, vei descoperi una din cele mai vechi căi de comunicație de pe teritoriul românesc, care leagă Brașovul de Câmpulung Muscel și Pitești.